Olej z kiełków pszenicy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany Ol’Vita

Olej z kiełków pszenicy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany Ol’Vita

Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita to olej zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany, wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych zarodków pszennych pochodzących z Polski. Cechuje go przyjemny pszenny zapach i smak oraz głęboki żółty kolor.

Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia „na zimno” występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe i witamina E pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym, nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. To prawdziwe bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym: aż 9 g omega-3, 59 g omega-6 i 13 g omega-9 na każde 100g oleju. Olej Ol’Vita zawiera aż 266 – 310 mg/ 100 g naturalnie występującej w tym oleju witaminy E. Warto podkreślić, że zawartość i ilość tych składników w oleju Ol’Vita jest potwierdzona badaniami.

Olej z kiełków pszenicy wywiera pozytywny wpływ na cały organizm. Spowalnia procesy starzenia, zapobiega powstawaniu wielu schorzeń. Zawarte w nim fitosterole obniżają poziom cholesterolu we krwi, a także obniżają jego wchłanianie z pokarmów. Olej chroni ściany naczyń krwionośnych przed szkodliwymi skutkami działania wolnych rodników. Wykazuje również działanie przeciw zapalne. Jest polecany w codziennej diecie przede wszystkim osobom z chorobami układu krążenia oraz wszystkim tym, którzy poprzez racjonalne odżywianie i aktywny styl życia pragną utrzymać jak najdłużej zdrowie. Wysoka zawartość Oktakosanolu ma wpływ na wytrzymałość, poprawia czas reakcji oraz witalność organizmu. Z tego względu olej ten polecany jest sportowcom.

Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita łagodny, lekko słodkawy i bardzo przyjemny smak, dlatego bardzo dobrze komponuje się z surówkami, sałatkami i sosami. Podbija także smak kasz, makaronów, ziemniaków, ryżu, warzyw, dipów, zimnych sosów oraz innych potraw. Dodaje się go do dań serwowanych na zimno lub okrasza po przygotowaniu dania ciepłe.

Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita to produkt polski, wyróżniony certyfikatem „Doceń polskie” oraz tytułem TOP PRODUKT. Zdobył także złotym medal na targach Food Natura i I miejsce w konkursie „Najlepszy produkt spożywczy”. Olej dostępny jest w butelce z ciemnego szkła, które chroni zawartość przed niekorzystnym wpływem światła i czynników zewnętrznych. Olej po otwarciu należy przechowywać w lodówce. Zaleca się spożywanie jednej łyżeczki oleju dziennie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.