Penne z tuńczykiem : przepis

Penne z tuńczykiem

Szybko przygotowany obiad nie musi być gorszy czy mniej smaczny od dania czasochłonnego i wymagającego wiele pracy. Dzięki dodatkom, takim jak tuńczyk z puszki czy zielone oliwki, możemy stworzyć pyszne i zdrowe danie w mgnieniu oka.

Składniki na 4 porcje:

  • 320 g makaronu rurka skośna Arrighi
  • 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
  • 1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek Serpis
  • 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • parmezan
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia

Przeczytaj także:

Po wstążce do serca – włoski makaron Tagliatelle marki Arrighi.

Włosko brzmiące nazwy potraw są dziś doskonale znane nie tylko koneserom wymyślnych smaków, ale i wszystkim miłośnikom dobrej kuchni. Samo słowo tagliatelle sprawia, że w głowie każdego smakosza pojawia się obraz niezwykle apetycznych makaronowych wstążek, które w wyśmienicie łączą się z kremowymi sosami i warzywami. Makaron Tagliatelle marki Arrighi będąc kwintesencją włoskiej finezji pozwoli nam w kilka chwil wyczarować dania o niespotykanym smaku, stając się przepysznym i niezastąpionym towarzyszem codziennych wyczynów kulinarnych.

Sposób przygotowania:

Rozpocznij gotowanie makaronu. Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka. Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.

Penne z tuńczykiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.