Olej Ryżowy

olej ryżowy Olitalia

Smażenie to prawdopodobnie najpopularniejszy sposób na szybki i pyszny obiad. Niemniej, aby zachować zarówno walory smakowe, jak i odżywcze gotowych dań konieczny jest dobór wysokiej jakości tłuszczu. Charakteryzujący się neutralnym aromatem oraz odporny na działanie wysokich temperatur Olej Ryżowy marki Olitalia w mgnieniu oka dostosuje się do wymogów przygotowywanych potraw, a także stanie się uniwersalnym i niezawodnym dopełnieniem najróżniejszych specjałów.

Sekret długowieczności

Olej Ryżowy marki Olitalia, dystrybuowany do blisko 130 krajów na całym świecie, od lat jest cenionym towarzyszem wielu kulinarnych przygód. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości nasion ryżu, olej ten należy do kategorii najzdrowszych i najbezpieczniejszych dodatków spożywczych. Nie tylko charakteryzuje się zawartością tłuszczu nie przekraczającą 20%, ale jest także bogatym źródłem witaminy E, dbającej o gospodarkę wodną skóry oraz chroniącej nasz organizm przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Ponadto obecny w jego składzie gamma-oryzanol opóźnia procesy starzenia, zmniejsza poziom złego cholesterolu we krwi oraz znacznie ogranicza ryzyko powstawania komórek nowotworowych. Olej Ryżowy marki Olitalia o łagodnym, delikatnie orzechowym smaku sprawi, że przygotowane z jego pomocą potrawy odkryją swój naturalny aromat oraz pozytywnie wpłyną na stan naszego zdrowia i dobre samopoczucie.

Przeczytaj także:

Oliwa z oliwek Extra Vergine DELIKATNA.

Oliwa z oliwek, choć tradycyjne pochodzi z Włoch, na stałe przeniknęła do potraw z całego świata. By odmiana extra vergine mogła zachować pełnię swych wartości, najlepiej podawać ją na zimno. Marynata przygotowana na bazie delikatnej Oliwy z oliwek Extra Vergine marki Olitalia z sokiem cytrynowym, świeżym tymiankiem oraz szczyptą pikantnego chili pozwoli wydobyć odważne i soczyste oblicze mięsnych pieczeni. Jedna łyżeczka złocistej oliwy podkreśli barwę oraz kremową konsystencję klasycznych dressingów ziołowo-musztardowych.

Apetyczny wirtuoz

Olej Ryżowy marki Olitalia to doskonały zamiennik najczęściej stosowanych w kuchni tłuszczów. Jego niemalże niewyczuwalny smak sprawia, że stanowi on doskonałe dopełnienie także wielu rodzimych potraw, zarówno słonych, jak i słodkich. Z pomocą Oleju Ryżowego marki Olitalia przygotujemy aromatyczną pieczeń, stworzymy oryginalny dressing do sałatek, a także przygotujemy chrupkie placuszki, naleśniki i rozpływające się w ustach muffinki czekoladowe. Ponadto jest on idealny do smażenia na głębokim tłuszczu, dzięki czemu pozwoli nam przyrządzić złociste, domowe frytki, chrupiącą tempurę, delikatne sajgonki oraz uwielbiane przez wszystkich faworki.

olej ryżowy Olitalia
olej ryżowy Olitalia

Włączając do codziennej diety Olej Ryżowy marki Olitalia odkryjemy zupełnie nowe horyzonty kulinarnych inspiracji, a także wzmocnimy nasz organizm od środka, dostarczając mu niezbędnej dawki kluczowych dla zdrowia składników odżywczych.

Po więcej informacji i egzotycznych smaków i aromatów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.