Pstrąg z grilla

Pstrąg z grilla

W górskich potokach czuje się jak ryba w wodzie, dlatego wybiera nurty z krystalicznie czystą wodą. Należy do rodziny łososiowatych. O kim mowa? Powitajcie pstrąga i zróbcie mu miej-sce na rozgrzanym ruszcie. To ryba, która idealnie nadaje się na spotkania z przyjaciółmi czy rodziną w towarzystwie grilla. Z dodatkiem koperku, masła czy oliwy smakuje jeszcze lepiej. Pstrąg lekko podpieczony na ruszcie nie traci swojej delikatności, a co lepsze, zyskuje charak-teru. Szef kuchni Knorr poleca pstrąga z grilla jako alternatywę dla ciężkostrawnych dań z rusztu. Rybę można podawać z dodatkiem grillowanych warzyw, które dopełnią przygotowa-ną potrawę.

Pstrąg z grilla – Przepis

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 4

Składniki potrawy “Pstrąg z grilla”

  • 2 pstrągi,
  • 1,5 łyżeczki Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki masła lub margaryny,
  • 0,5 pęczka koperku.

Sposób przygotowania

Rybę starannie umyj oraz oczyść. W tym celu pozbądź się łusek i jeszcze raz umyj pstrąga na zewnątrz i w środku.

Skrop mięso oliwą z oliwek oraz posyp Delikatem przyprawą uniwersalną Knorr.

We wnętrzu ryby umieść masło i kilka gałązek koperku.

Pstrąga grilluj przez około 10 minut z każdej strony.

Gotowe 🙂 Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *