Strączki bez tajemnic – różne odmiany fasoli

W trakcie zimy, kiedy łatwo o przeziębienie lub obniżony nastrój, należy szczególnie zadbać o właściwą dietę, bogatą w wartościowe składniki odżywcze i witaminy. Zaleca się, aby zwłaszcza do zimowego jadłospisu włączyć fasolę, która pozwoli na przygotowanie sycących i pożywnych dań. W ofercie marki Halina znajdziemy aż cztery odmiany fasoli: Jaś Tyczny Duży, Piękny Jaś Karłowy, Fasola Drobna oraz Fasola Czerwona. Podpowiadamy czym się one różnią i jakie mają właściwości.


Fasola nie jedno ma imię

Fasola cieszy się popularnością szczególnie wśród osób pozostających na diecie wegetariańskiej czy wegańskiej, ale także wśród miłośników tradycyjnej polskiej kuchni. W ofercie marki Halina dostępne są cztery rodzaje fasoli, wśród których znajdują się: Jaś Tyczny Duży, Piękny Jaś Karłowy, Fasola Drobna oraz Fasola Czerwona. Różną się one między sobą wyglądem, smakiem oraz zawartością składników odżywczych, a dodatkowo mogą posłużyć do przygotowania różnych potraw. Wszystkie produkty marki Halina dostępne są w opakowaniach o gramaturze 500 g.

Fasola Jaś Tyczny Duży, która charakteryzuje się dużymi strączkami, idealnie sprawdzi się w takich daniach jak fasolka po bretońsku czy zupa fasolowa. Natomiast Fasola Piękny Jaś Karłowy z powodzeniem może być dodawana do potraw meksykańskich, zapiekanek lub sałatek. Z kolei fasola Drobna marki Halina wyróżnia się wysoką zawartością błonnika i znikomą ilością tłuszczów, a także zapewnia uczucie sytości na długi czas, co sprawia, że może być spożywana przez osoby odchudzające się oraz dbające o sylwetkę. Co więcej, jest prawdziwym zastrzykiem energii oraz działa oczyszczająco na jelita. Z kolei Fasola Czerwona marki Halina ceniona jest przez smakoszy nie tylko ze względu na wyjątkowy smak, ale przede wszystkim za walory wizualne dań, które można z niej przygotować. Bez problemu można ją dodawać do potraw przyrządzanych zarówno na słono, jak i na słodko, dzięki czemu będzie niezastąpionym składnikiem zup, a nawet deserów. Warto również podkreślić, że spożywanie Fasoli Czerwonej, która zawiera małe ilości tłuszczu, stymuluje wzrost korzystnej dla organizmu mikroflory jelitowej.

Sięgając po fasole marki Halina, można ugotować smaczne i pożywne posiłki, a przy okazji dostarczyć swojemu organizmowi wartościowych składników odżywczych, które są szczególnie potrzebne zwłaszcza w trakcie zimy.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Fasola czerwona (Halina)
Fasola czerwona (Halina)
Fasola drobna (Halina)
Fasola drobna (Halina)
Fasola Jaś Tyczny Duży (Halina)
Fasola Jaś Tyczny Duży (Halina)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.